Термо Свят
Често задавани въпроси2023-03-01T01:21:19+02:00

Отговори на най-често задаваните въпроси можете да намерите тук:

Какво е стандартен монтаж?2023-03-01T01:25:34+02:00
Уcлyгaтa стандартен монтаж включва:
 • Дocтaвĸa нa ĸлимaтичнaтa cиcтeмa дo oбeĸтa, мaтepиaли и тexниĸa зa мoнтaж;
 • Moнтaж нa вътpeшнo / външнo тялo, вĸлючитeлнo cтoйĸи;
 • Πpoбивaнe нa 1 бpoй тexнoлoгичeн oтвop в cтeнa;
 • Πoлaгaнe нa xлaдилeн тpъбeн път oт мeдни тpъби, вĸлючитeлнo тoплoизoлaция c дължинa дo 3 линeйни мeтpa;
 • Koндeнзнa тpъбнa линия c дължинa дo 3 линeйни мeтpa;
 • Захранващ ĸaбeл c дължинa дo 3 линeйни мeтpa, щeпceл – 1 бp.;
 • Cвъpзвaнe нa вътpeшнo и външнo тялo, вaĸyyмиpaнe, пycĸ и тecт нa cиcтeмaтa;
Зaбeлeжĸa: Cтpoитeлнитe дeйнocти зa възcтaнoвявaнe нa
oтвopи, дeмoнтaж и мoнтaж нa cтъĸлoпaĸeт, изпoлзвaнe нa
пoдeмнa тexниĸa нe ca вĸлючeни в cтaндapтния мoнтaж.
Какво е профилактика?2023-03-01T01:25:39+02:00

Знаете ли, че думата „профилактика“ от гръцки означава предпазване, превенция или защита? Една от дейностите, които имат за цел да възвърнат първоначалната ефективност на вашата климатична система, се нарича профилактика. Прави се с цел почистване на климатика от насъбралите се прахови частици, плесени и други неблагоприятни фактори за здравето на хората и работата на самия климатик. Този процес включва разнообразни по вид етапи, които със сигурност ще допринесат за удължаване живота на вашия климатик, както и за неговата перфектна работа дори в най-екстремни условия – през лятото и зимата. В режим на работа климатикът замърсява филтрите и топлообменниците, в следствие на което се увеличава разхода на електрическа енергия и по-трудно достига зададената температура, губейки значително от ефекта на икономичност на електрическа енергия. Когато филтрите на устройството не са почистени, прахът се натрупва по топлообменника и турбината, и по този начин намаля обема на въздуха, който преминава през него, отнемайки ефективността на системата. Почистването на топлообменника и турбината трябва да се извършва от професионалисти и със специални препарати, в противен случай може да навреди на дългосрочната работата на Вашия климатик.

Какви са етапите на профилактиката?2023-03-01T01:25:59+02:00
 1.  Основно почистване на вътрешното тяло;
 2.  Оглед на външното тяло за течове и пропуски в херметичността на системата
 3.  Замерване на изходната температура на климатика. Извършването на профилактика на климатици често е
  подценявано от клиентите, защото те разсъждават на принципа, че щом нещо работи, то по-добре е да не го пипат. Все пак при
  работата на вашия климатик може да има симптоми, които само специалист може да улови. Списъкът с неприятни последици от
  липсата на редовна профилактика включва: намален жизнен цикъл,развитието на микроорганизми,неприятна миризма, намалена ефективност и изразходване на повече електроенергия.
Какво представлява хиперинверторен климатик?2023-03-01T01:26:15+02:00

При появата на термина “хиперинвертор”, той се е използвал като синоним на най-иновативните и високоефективни системи от
дадена марка. Но каква е разликата между обикновените инверторни климатици и хиперинверторните климатици? Хиперинверторните климатици също работят с инверторна система, която позволява регулирането на температурата. За разлика от обикновените инверторни климатици, обаче, иновативните хиперинвертори се характеризират с няколко ключови предимства.

Какви са предимствата на хиперинверторните климатици?2023-03-01T01:27:48+02:00

Висока енергийна ефективност Основно предимство на хиперинверторните климатици е тяхната по-голяма енергийна ефективност. Съвременните инверторни климатици, които са клас А, предлагат коефициент на преобразуване COP 3,6 и повече. Хиперинверторните климатици имат коефициент над 4,5, а някои могат да надминат и 5. Ако търсите система, която да осигурява най-доброто и ефективно отопление и охлаждане, това е много подходящ избор. Тих режим на работа Благодарение на усъвършенстваната си система, хиперинверторните климатици са характерни и с тихия си режим на работа. Настроена на най-ниска степен на вентилатора, климатичната система е почти безшумна и гарантира перфектен комфорт. Широк набор от функции Освен че са по-енергийно ефективни от инверторните системи, хиперинверторните климатици разполагат с повече модерни функции и широк температурен диапазон. Това допринася за по- големия комфорт, който предлагат. Можете да разчитате, че иновативните хиперинвертори ще устоят дори на суровите климатични условия. Те също така са и с по-добра дефрост функция. Чудесни са за целогодишна климатизация на дома и офиса. Дългосрочна инвестиция Тъй като хиперинверторите предлагат по-прецизна и качествена климатизация, съответно и цената им е по-висока. Тази инвестиция обаче е разумна в дългосрочен план. Климатичните системи от по-висок клас, каквито са хиперинверторните, се характеризират и със своята устойчивост и по-дълъг експлоатационен живот. Разбира се, това е валидно при подходяща и редовна поддръжка на системата.

Хиперинверторен или инверторен климатик?2023-03-01T01:28:02+02:00

Всичко зависи от Вашите възможности и предпочитания. Ако сте готови да инвестирате в едни от най-добрите климатични системи на пазара и искате да се възползвате от всичките им предимства, то хиперинверторните климатици са много подходящ избор за Вас. Ако все пак искате да инвестирате по-малко средства, инверторните климатици също са много добър вариант.

Какъв е подходящият размер климатик за Вашия дом?2023-03-01T01:28:22+02:00

Обикновено климатикът трябва да има най-малко 80 вата мощност на квадратен метър от стаята, която възнамерявате да климатизирате. Ако една стая е по-голяма от капацитета на климатика, тогава ще има по-малка ефективност при контролиране на температурата. При такива случаи става следното – докато Вашето дистанционно управление дава информация, че въздухът е настроен да се охлади до 24°, температурата в помещението всъщност може да бъде 28°. Обратно, ако стаята Ви е твърде малка за климатика, той ще достигне и прескочи температурата, на която сте възнамерявали да го настроите. Същото важи и когато настройвате климатика на режим за отопление. Имайте предвид и височината на тавана на зоната, която искате да отоплявате / охлаждате. Колкото по-висок е таванът, толкова по-мощен е климатикът, от който се нуждаете. Ако не сте сигурни от какъв размер климатик имате нужда, потърсете професионален съвет. Свържете се с нас, за да Ви помогнем да изберете правилния климатик за Вас.

Начини и цени на доставка, може да видите тук.2023-03-01T01:28:37+02:00
 • Дocтaвĸaтa нa вcичĸи пopъчĸи oт oнлaйн мaгaзинa нa cтoйнocт нaд 300 лeвa e бeзплaтнa нa тepитopиятa нa цялaтa cтpaнa;
 • Цeнaтa зa дocтaвĸa нa вcичĸи пopъчĸи нa cтoйнocт пoд 300 лeвa ce ĸaлĸyлиpa oт ĸypиepcĸaтa фиpмa;
 • Πpи дocтaвĸa със заявен монтаж нa ĸлимaтичната cиcтeма извън гp. Пловдив и гр.Хасково ce зaплaщa дoпълнитeлнa тaĸca зa тpaнcпopт нa cтoйнocт 1,50 лв зa ĸилoмeтъp смятано САМО в едната посока -Избpaнитe пpoдyĸти ce изпpaщaт cлeд ĸaтo нaш cътpyдниĸ ce cвъpжe c ĸлиeнтa пo тeлeфoнa зa пoтвъpждeниe нa пopъчĸaтa;
 • Ocoбeнocтитe oтнocнo дocтaвĸa и мoнтaж нa ĸлимaтици ce yгoвapят пpeдвapитeлнo пo тeлeфoнa.

Title

Go to Top